Onze inzichten

Geschreven door LLAB

advanced programmer and creative with a passion for food service and hospitality

26 april 2020

We zijn nu iets langer dan 2 maanden bezig met de Corona-crisis. Sinds de regering aankondigde dat de deuren moesten sluiten liggen grote delen van de horeca plat. Er heerst grote onzekerheid over de toekomst. 

Wat we weten

Laten we beginnen met wat we weten over de toekomst. We weten dat mensen nog steeds zullen eten en drinken. We weten ook dat consumenten gastvrijheid, sociale interactie en gemeenschap belangrijk vinden. We weten ook dat het nooit te vroeg is om over de  toekomst na te denken. Om na te denken over wat gasten willen voordat ze er zelf over hebben nagedacht. Om manieren te vinden om gasten weer te ontvangen en ze een warm welkom te geven. Want daar is de horeca tenslotte goed in!

Terwijl we hier nog middenin de pandemie zitten, wordt er in Wuhan in China en omliggende landen weer langzaam opgestart. Winkelcentra en restaurants gaan voorzichtig weer open, maar wel met voortdurende restricties om nieuwe uitbraken te voorkomen.

Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar hoe consumenten de draad weer oppakken. Wat hen bezig houdt, waarover zij zich het meest zorgen maken en hoe ze bewegen. Op basis van deze onderzoeken en ervaringen uit andere landen kunnen we gedrag voorspellen. Zolang eten en drinken en sociale interactie onder een vergrootglas liggen, zal deze crisis kansen creëren voor iedere ondernemer die bedenkt hoe ze hierop kunnen inspelen op een manier die voldoet aan de eisen van de nieuwe norm. 

Een aantal interessante bevindingen uit verschillende onderzoeken willen we gaag met je delen.

ook interessant…

Routing en inrichting

Routing en inrichting

Hygiëne gaat verder dan alleen maar het verminderen van de intensieve contactpunten. Ook het samenzijn van veel mensen...

visie en inspiratie

visie en inspiratie

Het is mooi om te zien hoe in deze tijd creatieve processen op gang komen. Hoe ondernemers opstaan en vechten voor hun...