Routing en inrichting

Lachende jongen

Geschreven door LLAB

advanced programmer and creative with a passion for food service and hospitality

26 april 2020

Hygiëne gaat verder dan alleen maar het verminderen van de intensieve contactpunten. Ook het samenzijn van veel mensen in een ruimte zal – zeker in het begin – niet meer zo voelen als vroeger. We weten op dit moment nog niet wat de ingestelde maatregelen zullen zijn, maar je kan er van uitgaan dat je minder gasten in je zaak mag toestaan. En ook in de toekomst als er geen restricties meer zijn zullen er minder gasten zijn, want kwetsbare groepen blijven thuis totdat er een vaccin beschikbaar is. Mensen zijn minder geneigd om drukkere hotspots te bezoeken. 

De indeling van je zaak vraagt dus om aandacht, want je wilt zoveel mogelijk gasten kunnen ontvangen op een veilige manier. Kijk daarom goed hoe je binnen de nieuwe norm maximaal capaciteit kunt behalen. Neem de tijd om je zitgedeelte, routing en looprichtingen door te nemen en maak alvast een plan. Waar zijn de opstoppingen die consumenten willen vermijden en waar ontstaan onveilige situaties voor medewerkers? 

Met een aantal van onze opdrachtgevers hebben we dit proces al doorlopen en we merken dat iedere zaak weer haar eigen uitdagingen kent. Kom je er niet uit, of wil je eens van gedachten wisselen dan zijn wij graag bereid om er samen naar te kijken.

Een ander idee om contactmomenten te beperken is het werken met een bestelapp. Er zijn tal van oplossingen beschikbaar, die goed communiceren met bestaande kassasystemen. Wij kennen er een aantal en hebben deze succesvol geïmplementeerd bij opdrachtgevers. Door de inzet van een bestelapp kunnen gasten hun bestelling direct plaatsen zonder tussenkomst van een medewerker. Bij de bar of in de keuken komt deze bestelling op dezelfde manier binnen als en normale bestelling en is vooraf al afrekend. Je kan de gasten zelf de bestelling op laten halen bij de bar. Scheelt je ook nog eens ureninzet, waarmee de arbeidsproductiviteit een positieve boost krijgt. We delen graag onze ervaringen.

ook interessant…

visie en inspiratie

visie en inspiratie

Het is mooi om te zien hoe in deze tijd creatieve processen op gang komen. Hoe ondernemers opstaan en vechten voor hun...

Onze inzichten

Onze inzichten

We zijn nu iets langer dan 2 maanden bezig met de Corona-crisis. Sinds de regering aankondigde dat de deuren moesten...